Muscat Gordo Blanco

Druerne i Muscat-familien er alle interessante og de står bag en lang række fantastiske vine. Muscat Gordo Blanco formår alligevel at skille sig ud i blandt de unikke stjerner. Druen giver utroligt charmerende vine, der har en rigtigt flot dybde. Dybden er netop det, der skiller Muscat Gordo Blanco ud fra så mange andre let sødlige hvidvine og Henley Parks bud på en Muscat Gordo Blanco er da heller ikke nogen undtagelse.

Allerede i duften gør denne vin det klart, at man har at gøre med noget helt særligt. Muscat Gordo Blanco kan nogle gange godt mangle en smule i duften. Det lider Henley Park Muscat Gordo Blanco dog ikke under og de fascinerende duftnoter stiller sig nærmest i kø for at komme ud af glasset. Duften er naturligvis ikke overdøvende og man kan derfor glæde sig over en flot underspillet oplevelse, hvor hvide blomster og eksotiske frugter bliver afbalanceret fornemt af en flot mineralsk karakter.

I smagen føres de lovende toner elegant videre og man vil blive overrasket over, hvor frisk og sprød denne vin er. Til at afrunde hele oplevelsen finder man en fin sødme, uden at vi ender i dessertvin.

Dette er en hyggevin og madvin, der ikke alene kan nydes hele vejen gennem en veltilberedt gourmet-menu, f.eks. er Henley Park Muscat Gordo Blanco er især egnet til det asiatiske og mexicanske køkken, som ellers kan være svære, at finde vine til.

Nydes ved 8 – 10 grader.

Land Australien
Region Western Australia/Swan Valley
Alkohol % 13
Druetype Muscat Gord Blanco
Prop type Skruelåg
Producent Henley Park Winery
Winemaker Lisbet og Claus Petersen
Nydes ved 8-10 grader
Indhold 75 cl.
Stil Frisk og frugtrig
Vintype Hvidvin
Velegnet til.... Asiatisk/mexicansk mad, milde oste,
dessert og ren nydelse
Årgang 2018
Forhandler Tommy Olsen